Google дава $100 000 за хакване на Chromebook

Наградата беше удвоена

Google дава $100 000 за хакване на Chromebook
240 ~ 1 мин. четене

Google съобщи за промени в програмата Chrome Reward, която служи за изплащане на възнаграждения. Наградата за хакването на Chromebook вече е 100 000 долара.

Още през февруари беше обявено, че еднодневното състезание Pwnium се превръща в целогодишна програма за търсене на уязвимости в системата Chromium. Тогава технологичният гигант предложи 50 000 долара на всеки, който успее да пробие Chromebox или Chromebook чрез посещаване на уеб-страница в безопасен режим.

Все още никой от хакерите не е успял и сега компанията предлага двойна награда.

Ловците на големи парични възнаграждения могат да опитат да заобиколят защитата Safe Browsing, която се грижи за безопасното сърфиране и изтегляне, пише Kaldata. 

Google е готова да заплати $1000 на всеки, който успее въпреки забраняващите черни списъци да зареди вреден код в потребителския компютър и да го запише например в папката Download, но това може да бъде произволна папка, откъдето файлът може да бъде стартиран.

Пробиването на Safe Browsing ще бъде зачетено, ако стартирането на изтегления файл доведе до изпълнение на програмен код извън пясъчника, като взаимодействието с потребителя-жертва, трябва да бъде минимално.

Подкрепи Economic.bg