Горанов: Няма да има оставка преди балотажа

Бюджет 2017 г. на ГЕРБ пада, ако правителството се откаже от властта

Горанов: Няма да има оставка преди балотажа
320 ~ 1 мин. четене

Честно и коректно е, след като има анонс за оставка, тя да бъде подадена. Но това няма да стане на първия тур. Според мен трябва да изчакаме резултатите и от втория, каза преди bTV финансoвият министър Владислав Горанов.

„Ако хората не харесват нещата, които правим дотук, най-нормалното е да оставим инициативата на някой, който се справя по-добре от гледна точка на гражданите“, обясни той.  

Вероятно хората не харесват начина, по който правим политика или формата, в който я правим, посочи министърът. „Нямаме окончателна позиция на избирателите дали това, което правим за тях, е най-доброто“, каза Горанов.

На срещата на ГЕРБ снощи имало много емоционални реакции. Но се преценило, че разликата между първите двама кандидати е много малка.

„Не бива да подлагаме на стрес българските граждани и българската икономика с една политическа нестабилност само заради няколко хиляди гласа разлика“, посочи Горанов.

„Продължавам да твърдя, че Цецка Цачева е по-добрият кандидат“, заяви министърът, изтъквайки нейния политически опит и юридическа подготовка. „Във втория тур на изборите ще се разбере дали вотът ще промени изпълнителната власт“, подчерта той.

ГЕРБ няма да търси подкрепата на други политически партии преди втория тур, категоричен бе Горанов.

Изборите вече не са за президент, те са за различен тип, различен начин на управление, посочи финансовият министър. Според него започващата седмица ще бъде решаваща не само за президентския вот, но и за евентуални предсрочни парламентарни избори.

Ако правителството на ГЕРБ подаде оставка преди да бъде приет Бюджет 2017 г., той вероятно няма да се осъществи, обясни Горанов. 

Подкрепи Economic.bg