HackAUBG 2.0 търси най-добрите млади хакери в България

Хакатонът ще се проведе за третипът в университетския кампус от 15 до 17 февруари

HackAUBG 2.0 търси най-добрите млади хакери в България
540 ~ 1 мин. четене
За трета поредна година Американският университет в България ще се превърне в арена, на която студентите ще премерят софтуерните и хардуерните си умения. Между 15 и 17 февруари в кампуса ще се проведе хакатонът HackAUBG 2.0, на който умения ще демонстрират отбори съставени от двама до петима участници.

При разработването на проектите си обаче участниците ще трябва да се съобразят и с поставена тема, която ще стане ясна на 15 февруари – датата, когато стартира самият хакатон.

Организаторите са предвидили и награди за отборите, които заемат челните места. Наградният фонд е общо 6000 лв. Най-добрият отбор ще получи 3000 лв., подгласникът – 2000 лв., а за третото място са отредени 1000 лв.

Организацията на събитието е поверена на студентския клуб по високи технологии и предприемачество The Hub, съвместно с университетския Coding Girls Club. Организаторите са уверени, че HackAUBG 2.0 е прекрасна възможност, която да даде импулс за множество иновативни идеи, решения и продукти, тъй като събира заедно съмишленици и приятели, интересуващи се от информационни технологии. Освен това събитието е платформа за създаването на нови контакти, споделят още организаторите.

Участието в хакатона е напълно безплатно за всички програмисти, дизайнери и ентусиасти. Нужна е единствено регистрация в сайта.
Подкрепи Economic.bg