Hyundai ще произвежда пикапите си от серията Santa Cruz в Алабама

Производството на SUV Santa Cruz ще започне през 2021 г.

Hyundai ще произвежда пикапите си от серията Santa Cruz в Алабама

Снимка: Pixabay

380 ~ 1 мин. четене

Корейският автомобилен производител Hyundai ще произвежда пикапите си от серията SUV Santa Cruz в Алабама, съобщава FOX. В изявление на копманията се казва, че производството на компактния SUV Santa Cruz ще започне през 2021 г. в завода близо до Монтгомери, Алабама.  Kъдето се очаква да се разкрият около 1200 нови работни места заради започването на производството на новия модел автомобил.

За първи път представен като концептуално превозно средство през 2015 г. Santa Cruz ще има отворена задна част като пикап, но в същото време ще има по-нисък профил, става ясно от изявлението на компанията.

В завода на  Hyundai близо до Монтгомъри вече работят повече от 3000 служители. Компанията заяви, че ще разкрие още 200 работни места, а доставчиците и поддържащите компании се очаква да наемат още 1000 души в района.

Фабриката, която започна производство през 2005 г., вече произвежда SUV Santa Fe и два седана, Sonata и Elantra. Американският щат Алабама, с повече от 40 000 работни места в производството на автомобили, се нарежда на пето място в този сектор. Като само през 2018 г. в щата са произведени близо 1 млн. превозни средства, пише FOX.

Подкрепи Economic.bg