Има реална опасност от терористични атаки на Балканите

За това предупреждава Македония

Има реална опасност от терористични атаки на Балканите
300 ~ 1 мин. четене

Има реална опасност от терористично нападение на територията на Македония и на Балканите. За това предупредиха президентът на страната Георги Иванов и вътрешният министър Митко Чавков в рамките на по-малко от 24 часа. Те твърдят, че македонските сили за сигурност имат капацитета да отговорят на подобни предизвикателства.

Според тях обаче такава опасност има и за балканските държави.“Със закриването на т.нар. „Балкански маршрут“ не бяха премахнати всички нелегални канали за мигранти“, коментира президентът на Македония.

Вътрешният министър пък отбеляза, че за да се стигне до заключението, не е нужна специална експертиза. "Няма нужда от излишно теоретизиране и импровизации. Необходими са конкретни действия за предотвратяване на евентуални терористични атаки", подчерта Чавков.

Само за последните 5 месеца силите на реда в западната ни съседка са предотвратили нелегално преминаване на македонската граница на около 18 000 души, предаде БГНЕС. Телената ограда, която е дълга 50 км по границата с Гърциянепрекъснато е атакувана от мигранти, които на над 700 места са се опитали да я разкъсат или частично да я премахнат.Подкрепи Economic.bg