Имам твърде важни задачи като вицепремиер, нямам амбиции за друго

ГЕРБ ще се яви самостоятелно на президентските избори, заяви Томислав Дончев

Имам твърде важни задачи като вицепремиер, нямам амбиции за друго

Снимка: Стоян Йотов

ГЕРБ винаги се явява самостоятелно на избори, това е част от политическата история на партията. Това заяви пред bTV вицепремиерът Томислав Дончев по повод спекулациите за евентуална коалиция между ГЕРБ и други партии на предстоящите президентски избори. Преговори за обща двойка не са водени. 

„Винаги в избори сме сами, не делим отговорността с друг”, категоричен бе Дончев. По думите му коалирането е изкушаващо, но има проблем – става трудно когато трябва да се търси отговорност.

ГЕРБ не води преговори с други партии, има само „закачки” в публичното пространство. Преди 2 месеца от Реформаторския блок са предложили на ГЕРБ да подкрепят техен кандидат, но от партията на Борисов са отказали.

Дончев отрече спекулациите, че има апетити да става министър-председател, ако сегашният премиер Борисов се кандидатира за президент. 

На въпрос дали Бойко Борисов ще се кандидатира за президент, Дончев обясни, че е рано да се каже и има много възможности за кандидати. 

Вицепремиерът е решил да довърши задачите, с които се е нагърбил, още повече, че на България й предстои да председателства ЕС. Страната ни трябва да се възползва от това, за да постави въпросите на парите от новия програмен период, за енергийната сигурност на общността, както и изобщо за сигурността на територията на Европа.

Той посочи още, че предстои да разберем каква ще бъде цената на предстоящия вот за президент, но според него няма да е по-скъпо от едни местни избори, които са и по-трудни за организиране.

Коментари: 0