Йордан Цонев: Бюджетът е предизборен и не отговаря на реалностите

Според депутата о ДПС през 2019 г. ще има предсрочни парламентарни избори и ГЕРБ ще ги загубят

Йордан Цонев: Бюджетът е предизборен и не отговаря на реалностите
За наше съжаление Бюджет 2019 е предизборен и не е съобразен с икономическите реалности. Това каза в интервю за Нова телевизия депутатът от ДПС и член на бюджетната комисия Йордан Цонев. Според него този бюджет увеличава разходите, с което ще се напомни инфлацията и реално ще се намали икономическия растеж.

„Ще бъдат изядени част от допълнителните доходи заради инфлацията. Този бюджет е ориентиран към това управляващите, с парите на данъкоплатците, да спечелят предстоящите предсрочни избори“, каза Цонев.

Той е категоричен, че през следващата година освен избори за кметове и евродепутати, ще има и избори за национален парламент. „Лошата новина за ГЕРБ е, че през следващата година ще има три вота, и те ще загубят третия – този за национален парламент“, каза Цонев.

Той повтори официалната позиция на ДПС, с която се иска оставката на вицепремиера Валери Симеонов и на всички министри от квотата на „Обединени патриоти“. Той потвърди, че искат оставките на Красимир Каракачанов, на икономическия министър Емил Караниколов и на екоминистъра Нено Димов. Всички те са от квотата на „патриотите“.

„Искаме отстраняването на един арогантен и циничен вицепремиер. Това искат и хората отвън. Ние подкрепихме протеста на майките, които бяха наречени от Симеонов „кресливи жени с уж болни деца“. ДПС първи поискахме оставката на Симеонов“, каза депутатът. „Този човек е достатъчно циничен, за да не разбира, че трябва да си подаде оставката“, добави той.

Цонев обаче смята, че все още няма алтернатива на ГЕРБ – позиция, изразена преди година от почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

„Все още няма алтернатива на това управление. За съжаление. Макар тази коалиция да върви към провал“, добави депутатът от ДПС.
Коментари: 0