Кличко: Не бях срещал такъв простак като Кубрат Пулев на ринга

Такова поведение, такива изказвания и несъответстващи жалби с реалността, не бях чувал досега, коментира украинецът

Кличко: Не бях срещал такъв простак като Кубрат Пулев на ринга
1480 ~ 2 мин. четене
Украинският световен шампион по бокс Владимир Кличко нарече съперника си Кубрат Пулев "най-големия простак, срещу когото се е изправял".

"Такъв простак като Кубрат Пулев досега не бях имал за съперник. Честно ви казвам, такова поведение, такива несъответстващи с реалността жалби, такива изказвания, които извинете ме, но не желая да повтарям, никога не бях виждал и не бях чувал досега. И изобщо не очаквах да видя и да чуя изпълнение на Пулев", заяви Кличко пред изданието "Советский спорт". 

По думите му двубоят между двамата е бил мръсен. "Боят беше страшно мръсен. Имаше много забранени удари. Имаше и клинчове, в които Пулев се хващаше за мен като за дърво и дълго време не ме пускаше", коментира украинецът.

Въпреки че след мача Владимир Кличко заяви на ринга, че Пулев се е представил добре и заслужава уважение, шампионът призна, че е бил изваден извън равновесие. 

"Беше много трудно да се въздържам емоционално, бях изваден от равновесие в този бой. Исках да нокаутирам Кубрат Пулев, да го ударя лошо, с всичка сила", заяви Кличко, който спечели мача след нокаут в петия рунд.

От своя страна Пулев отправи остри критики към световния шампион след мача. "Направиха ми хиляди номера, екипът на Кличко е от монополисти. Бяха подготвили всичко, дори и съдиите. Едва ли ще има реванш. Срещу себе си имам меко казано мафия", заяви Кобрата. 

Българинът отдаде дължимото и на своите фенове, които не спираха да го подкрепят в зала "О2 Арена" в Хамбург. "Имах чувството, че съм в София. Искам да благодаря на всички. Колкото и да сме негативни, българите показаха, че сме задружен народ", допълни Пулев.


Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"
Подкрепи Economic.bg