Коалиционният съвет ще избере новия екоминистър днес

Неофициално се спрягат три имена за поста

Коалиционният съвет ще избере новия екоминистър днес

Снимка: wikepedia

Днес ще се проведе Коалиционен съвет, на който ГЕРБ и Обединените патриоти трябва да определят кой ще е кандидатът за нов екоминистър на мястото на Нено Димов.

Три са неофициално обсъжданите имена за поста към момента, съобщава БНТ. Сред тях са тези на съпредседателя на Парламентарната група на патриотите Искрен Веселинов, който оглавява и Комисията по регионална политика в парламента, както и на депутата Емил Димитров, известен като Ревизоро, който ръководи Комисията за наблюдение на приходните агенции. Третото обсъждано име е на сегашния заместник-министър на околната среда и водите Николай Кънчев, който отговаря за управлението на отпадъците.

Припомняме, че Нено Димов беше обвинен в умишлена безстопанственост. Според обвинението като министър на околната среда и водите той е утвърждавал графици за подаване на вода за промишлени нужди към „Топлофикация Перник“ и предприятието „Стомана Перник“, въпреки спадащото ниво на водата в язовир „Студена“. Нено Димов все още е в ареста, след като спецпрокуратурата взе това решение в събота.

Коментари: 0