Кои са фаворитите и разочарованията на българите от Световното по футбол

Почти 100% от сънародниците ни следят шампионата

Кои са фаворитите и разочарованията на българите от Световното по футбол

Бразилският тим

Снимка: Facebook Neymar Jr

1276 ~ 1 мин. четене
Близо 100% от сънародниците ни гледат Световното първенство по футбол в Русия  (98,4%), като 28,2% от анкетираните българи правят това най-често в компанията на своята половинка. 21,1% от целевата извадка наблюдават двубоите с приятели, а сходен процент (22,7%) споделят, че гледат мачовете в компанията на различни хора. Едва 14,7% споделят, че следят първенството сами. Това сочат данните от независимо проучване, проведено от маркетингова агенция Pragmatica по поръчка на Starcom България.

Една от основните актуални теми за Световното е свързана с бъдещия шампион. Сред основните фаворитите на анкетираните българи са Германия (22,7%), Бразилия (16,4%) и Испания (10,9%), като южноамериканската държава единствено оправда очакванията на привържениците у нас, класирайки се за фазата на четвъртфиналите.

Друга любопитна подробност, която излиза от проучването, е прогнозата за най-голямо разочарование на първенството, където Аржентина е посочена от повече от половината анкетирани българи (55,7%). След гаучосите се нарежда Германия (10,2%), последвана от Бразилия и Англия със сравнително сходни проценти 4,7% и 3,1%.

Интересно е да се подчертае също така, че според 20,1% от анкетираните, Хърватска ще бъде голямата изненада на първенството, последвана от Белгия (10,4%) и домакините от Русия (9,5%).

Също така 27,7% от участвалите в допитването правят онлайн залози за своите отбори.

Повече данни вижте от инфографиката от проучването.
Подкрепи Economic.bg