БСП за втори път внесе подписка с искане за проверка на магистралите (снимки)

Корнелия Нинова и представители на БСП внесоха в Агенция \"Пътна инфраструктура\" 79 подписа за независима проверка на качеството на магистралите

БСП за втори път внесе подписка с искане за проверка на магистралите (снимки)

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

Председателят на БСП, заедно с представители на левицата, внесоха 79 подписа в Агенция „Пътна инфраструктура“ с искане за провеждане на независима проверка на състоянието на магистралите. Това се случва за втори път, но сега подписите са от името на цялата група, предаде репортер на Economic.bg.

„Няма разлика от предишното искане по съдържание и това, което днес внасяме. Преди една седмица четирима наши колеги – Елена Йончев, Крум Зарков, Георги Свиленски и Христо Проданов, внесоха искане независима европейска лаборатория да провери определени участъци от магистралите, които са строени през последните пет години. Сега внасяме същото искане със 79 подписа, като това е действие за връщане на нормалността в държавата“, заяви Нинова пред журналисти преди внасянето на подписката.

Тя уточни, че след като миналата седмица четиримата депутати са внесли подписите си от Камарата на строителите са поискали техните оставки. „Те поставиха срок до 18 ноември и заплашиха, че ако това не се случи, ще блокират парламента и няма да ги допускат до работа“, продължи лидерът на БСП.

По нейни думи цялата партия застава зад четиримата депутати със същите искания. Нинова обясни, че проверката на състоянието на магистралите трябва да се направи в независима европейска лаборатория, която е нямало досег с България и досега не е работила в страната.

„АПИ ни отговориха, че и досега са правени такива проверки, но това е само по документи. Ние искаме експериментално да се вземат проби от посочените от нас места и да бъдат тествани качеството и изпълнението на пътищата“, уточни Нинова.
Коментари: 0