Коронавирусът се връща в Китай

В южната част на страната са потвърдени нарастващи случаи на индийския вариант на вируса

Коронавирусът се връща в Китай

Снимка: БТА

6802 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

В понеделник Китай съобщи за внезапно нарастване на COVID инфекциите в южната част на страната. Заради 18 нови местни случая на 30 май в град Гуанджоу беше предизвикана вълна от отмяна на полети, съобщава Reuters. От 27-те нови случая на коронавирус в страната, за които националният здравен орган съобщава в своите ежедневни актуализации, са внесени само 7 инфекции, а останалата част произхождат от провинция Гуангдонг.

От 20-те нови локално потвърдени пациенти на 30 май, 18 са открити в град Гуанджоу и двама в град Фошан, съобщиха в понеделник здравните власти на провинция Гуангдонг.

Тази сутрин са отменени общо 519 полета на международното летище „Гуанджоу Байюн“, което представлява 37% от общите полети в понеделник, според доставчика на авиационни данни Variflight.

Международното летище, което превози 43.8 млн. пътници миналата година, беше най-натовареното в света в разгара на глобалната пандемия. Хората, които напускат града от летища, гари и автобусни спирки, трябва да покажат доказателство за отрицателен тест за COVID-19, направен в рамките на три дни, освен ако не преминават транзитно.

В събота правителството на Гуанджоу нареди на жителите на пет улици в квартал Ливан в града да останат вкъщи и забраниха несъществени дейности, а местата за развлечения и пазарите бяха затворени.

Неотдавнашните инфекции в града са от бързо разпространяващия се щам на вируса, открит в Индия, каза на пресконференция в неделя Чен Бин, заместник-директор на общинската здравна комисия в града.

Коментари: 0