КРИБ и УНСС подписаха ново споразумение за сътрудничество

За справяне с кризата ни трябват подготвени кадри и добро образование, каза Кирил Домусчиев

КРИБ и УНСС подписаха ново споразумение за сътрудничество

Снимка: 24 часа

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) подписа ново споразумение за сътрудничество с Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Това се случи преди началото на Годишно общо събрание на най-голямата работодателска организация, което се провежда днес.

„Искам да ви поздравя, както и всички преподаватели, студенти и бивши възпитаници. Някои от тях срещнахте и сега, много бивши студенти вече са в бизнеса“, обърна се председателят на КРИБ Кирил Домусчиев към ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров. „Трудностите ни сплотиха, разбрахме, че никой не може да се справи сам в кризата. Трябват ни подготвени кадри и добро образование. С университети, правителството и медиите търсим реформа на образованието.“

Проф. Димитров отбеляза, че партньорството между бизнеса и образованието е перфектно, „от 5 години заедно се правят стажове и има желание това да продължи“.

По повод 100-годишнината на университета Димитров връчи почетни плакети на Кирил Домусчиев, изпълнителния директор на КРИБ Евгений Иванов и Иван Папазов, член на УС на организацията и изпълнителен директор на „ВП Брандс Интернешънъл“.

Коментари: 0