Кулата на BT в Лондон става хотел за една нощ

Всеки желаещ може да спечели вечер за четирима, като кандидатства онлайн до 8 юли

Кулата на BT в Лондон става хотел за една нощ

Снимка: Wikipedia

1204 ~ 1 мин. четене
Емблематичната кула на BT (Бритиш телеком) в Лондон ще посрещне гости за една нощ и това ще се случи за първи път в 57-годишната й история, съобщава "Телеграф".

Високата сграда в квартал Фицровия в британската столица ще се превърне в хотел само за една нощ на 14 юли 2018 г., като от офертата могат да се възползват до четирима гости.

Специалният престой ще позволи на гостите да седнат на 34-ия етаж на небостъргача (висок 37 етажа), построен в началото на 60-те години на миналия век, и за 16 години бил най-високата сграда във Великобритания.

За гостите ще има палатки, гастрономически пикник и таблети, на които могат да се насладят на различни филми и телевизионни предавания.

На надморска височина от 518 фута, те ще се радват на 360 градусова гледка към Лондон.

Приключението на върха на кулата е сред мероприятията, с които се отбелязва събитието BT Plus Great Indoors, което се провежда на 14 и 15 юли, отбелязвайки старта на BT Plus (новия 4G / Fiber широколентов пакет на комуникационната компания).

Някога дом на въртящия се ресторант, затворен през 1980 г., 34-ят етаж на кулата ще бъде реконструиран така, че да възпроизведе любими места на лондончани. Той ще бъде разделен на зони - за плаж, пикник, градина, и дори хол.

Посещенията са свободни, ще се допускат групи от по 90 човека.

А късметлиите, които искат да се насладят на вечерното преживяване, могат да кандидатстват на сайта на събитието до 8 юли.
Подкрепи Economic.bg