Летище Солун ще има нов терминал до 2 години

Инвестицията е 100 милиона евро

Летище Солун ще има нов терминал до 2 години
1076 ~ 1 мин. четене
Фрапорт Гърция представи бъдещия облик на Солунското летище "Македония". Церемонията се проведе на мястото на новия пътнически терминал от 34 000 кв. м, който ще бъде изграден през следващите две години.

Фрапорт Гърция, дъщерно дружество на Fraport AG, инвестира около 100 млн. евро в създаването на "нова ера" в транспорта във втория по големина град в Гърция. 

Наред с втория терминал тази инвестиция включва: обновяване на съществуващия терминал (общо 24 000 кв. м), изграждане на нова противопожарна станция и модернизиране на блока за биологично пречистване на отпадъчните води, както и свързването му с главната градска мрежа. Други подобрения ще увеличат оперативния капацитет, благодарение на повече броячи за регистрация (до 47%), удвояване на лентите за сигурност, допълнителни ленти за доставка на багаж (до 75%) и 50% увеличение на броя на изходите към терминалите.

Други значителни подобрения, които се извършват на летището, включват реконструкция на пистата и зоните на прелитане и инсталиране на модерна система за управление и контрол на багажа. 

Програмата за развитие на летище Солун на Фрапорт Гърция, която се очаква да бъде завършена през първото тримесечие на 2021 г., значително ще увеличи капацитета на региона като транспортен хъб. 

Подкрепи Economic.bg