Лиляна Павлова: Няма да дойде краят на света след нас

Министърът е на мнение,ч е трябва да има оставка на правителството, ако ГЕРБ загуби изборите за президент

Лиляна Павлова: Няма да дойде краят на света след нас
Нито ще настъпи апокалипсис, нито ще дойде края на света. Така министърът на регионалното развитие и благоустройството Лилщна Павлова коментира евентуалната оставка на правителството при загуба на Цецка Цачева на втори тур на президентските избори. До това обяснение се стигна заради множеството твърдения на функционери от ГЕРБ от последните дни, че подаде ли оставка Бойко Борисов ще настане хаос в държавата.

„Ако хората подкрепят левите политики на нашия опонент, тогава трябва да поемем отговорността, че десните политики, които предлагаме, не се харесват на хората и ние трябав да си тръгнем достойно. Така е отговорно“, каза Павлова.

Тя, заедно с финансовия министър Владислав Горанов, са били двамата министри от кабинета, които след негативния резултат от първия тур са защитавали най-силно тезата,че не трябва да се подава оставка.

„Противопоставихме се на оставката, защото това беше само първи тур. На полувремето не се подава оставка“, каза регионалния министър. Според нея все още нищо не е загубено и Цецка Цачева все още има шанс да спечели изборите. „Вярвам в разума на хората. Колкото и грешки да сме направили, правим и много добри неща“, добави Павлова. Според нея Цецка Цачева е най-подготвеният кандидат за президент.

Коментари: 0