Луксозните неща, които Бил Гейтс си позволява

Или защо основателят на Microsoft има в дома си стая с батути

Луксозните неща, които Бил Гейтс си позволява

Снимка: Twitter профил Бил Гейтс

8924 ~ 2 мин. четене
Когато сте богати колкото основателя на Microsoft Бил Гейтс (неговото нетно богатство е почти 100 млрд. долара), можете да си позволите някои екстравагантности.

В сесия "Попитайте ме нещо" на Reddit в понеделник, Гейтс призна, че най-големият лукс, който си позволява, е ползването на частен самолет.

В сесията с въпроси и отговори той добавя: "Макар самолетът да ми помага за работата във фондацията, все пак си остава голяма привилегия".

Освен частен самолет, Гейтс има и огромен дом - комплекс за 127 милиона долара в Медина, Вашингтон, който нарича „Xanadu 2.0“ (Ксанаду 2.0).

Къщата с площ от 66 000 кв. фута (над 6100 кв. м) е изпълнена с най-съвременни технологии и разполага със седем спални и 18 бани.

Също в сесията с въпроси и отговори Гейтс призна, че огромното имение на езерото включва и зала с батути.

"Да имаш [стая с батути] изглежда някак екстравагантно, но децата ми обичат да я използват, за да изразходват излишната си енергия", казва милиардерът.

В къщата има още домашен кино салон, библиотека и 60-метров басейн със собствена подводна музикална система.

Гейтс беше попитан и дали да бъде милиардер го прави по-щастлив, отколкото ако е просто човек от средната класа.

Той отговори, без да увърта.

"Да - написа Гейтс - Не е нужно да мисля за здравните разходи или разходите за колежа. Да бъдеш свободен от притеснения за финансови неща е истинска благословия".

Разбира се, не е нужно да си милиардер, за да си в това положение. Но трябва да се намалят разходите в тези сфери, за да са достъпни за всички, коментира Гейтс.

Друг потребител помоли Гейтс да сподели какво го прави щастлив. 

Той не спомена парите, а написа: "Някой наскоро ми каза, че когато децата ви се справят добре, наистина е много специално и като родител съм напълно съгласен".

Друг повод за щастие? Според Гейтс: "Понякога следването на ангажименти към себе си като правене на повече упражнения също подобрява щастието ви."
Подкрепи Economic.bg