Макензи дарява половината от богатството си след развода с Джеф Безос

Тя ще подкрепи благотворителната кампания на Уорън Бъфет "Giving Pledge"

Макензи дарява половината от богатството си след развода с Джеф Безос

Макензи и Джеф Безос (вдясно)

Снимка: Снимка: Twitter профил Джеф Безос

3272 ~ 1 мин. четене

Макензи Безос, която през април финализира развода си с основателя и изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос, най-богатият мъж в света, обеща да дари поне половината от богатството си за благотворителност. Бившата съпруга на Безос, чието богатство след развода се оценява на 37 млрд. долара, обяви във вторник, че ще подкрепи благотворителната кампания на Уорън Бъфет "Giving Pledge".

В свой пост Макензи Безос споделя, че подходът й към благотворителността ще продължи да бъде внимателен. "Това ще отнеме време, усилия и грижа, но аз няма да чакам. И ще продължа докато сейфът остане празен", пише тя, отбелязвайки, че има "несъразмерна сума пари за споделяне".

Кампанията "Giving Pledge" е основана през 2010 г. от Бъфет, Бил и Мелинда Гейтс и до момента е привлякла 204 милиардери, сред които съоснователят на WhatsApp Брайън Актън, съоснователят и изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, основателят на Facebook Марк Зукърбърг и други. 

Джеф Безос поздрави в Twitter бившата си съпруга за решението й да дари половината от богатството си за благотворителност. "Макензи ще бъде удивителна, внимателна и ефективна в благотворителността и аз се гордея с нея. Писмото й е толкова красиво", пише Джеф в свой пост. 
 
Джеф и Макензи Безос обявиха през януари, че се разделят след 25 години брак. Те се срещат в Ню Йорк в началото на 90-те години, докато работят в хедж фонд и разработват бизнес план за Amazon.

Коментари: 0