McDonald`s иска да сложи край на мениджърския „купон“

Ще се забранят флиртовете между служители в компанията

McDonald`s иска да сложи край на мениджърския „купон“

Снимка: Pixabay

1200 ~ 2 мин. четене

Новият изпълнителен директор на McDonald`s Corp., Крис Кемпчински, търси нов мениджър „човешки ресурси“, който да промени корпоративната култура на компанията. Според The Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници, неговият предшественик е допускал партита по барове, флиртове и нощна комуникация между висши служители и техните подчинени. Кемпчински възнамерява да промени това.

Един от източниците на изданието добавя, че сегашният директор се е срещал със служители и франчайз получатели в САЩ, Великобритания, Германия, Франция и Швейцария през първите два месеца от управлението си. Отчасти целта на пътуването му е била да събере информация за културата и ценностите на компанията. Очаква се този месец той да сподели с компанията част от информацията, която е събрал.

„Тук вече има културна промяна“, казва един от източниците на изданието, запознат с плановете на Кемпчински. „Някои хора възприемаха, че са част от един мачо клуб. Сега се премина към по-открито ръководство при Крис", добавя той.

Припомняме, че миналата година McDonald’s Corp освободи главния си изпълнителен директор Стив Истърбрук поради неотдавнашна връзка със служител, която макар и по взаимно съгласие, е била определена от Борда на директорите като нарушаваща политиката на компанията. В писмо до служителите той призна грешката си и добави, че ръководството е взело правилното решение да го уволни.

„Трябва да мога да погледна всеки един от моя старши лидерски екип и да кажа: Вярвам, че ти олицетворяваш ценностите на нашата компания“, е казал Кемпчински по време на среща, проведена малко след встъпването му в длъжност. "Ако не мога да го кажа, те няма да са в екипа на висшето ръководство", добавя той.

Коментари: 0