Мел Гибсън ще снима филм за цар Калоян

Очаква се актьорът да дойде в България през февруари

Мел Гибсън ще снима филм за цар Калоян
4868 ~ 2 мин. четене

Мел Гибсън ще режисира филм за българския цар Калоян. Актьорът ще посети страната ни за втори път тази година. Последната му визита беше през 2013 г. за снимките на "Непобедимите 3". Известният актьор е дал съгласието си да се запознае със сценария на историческия сюжет, в който обещават да има много екшън. 

Филмът за цар Калоян ще бъде една от новите мегапродукции на Киноцентъра в Бояна, разкри Явир Лернер, главният изпълнителен директор. Сценарист на филма ще бъде известният Голан Рамрас, работил по "Господин и госпожа Смит", "Превъзходството на Борн", "Железният човек", както и за гиганта "Марвел".

Рамрас беше в България преди година, за да преподава в курса за сценаристи, който Киноцентърът организира за втори път. Той се очаква да дойде в София отново през февруари, за да работи с историци специалисти по темата. 

Филмът за цар Калоян трябва да излезе към края на 2017 г., но все още не са ясни кои ще бъдат актьорите в него, пише "Стандарт". Историята се развива по време на Четвъртия кръстоносен поход и разглежда отношенията на царя с папа Инокентий III.

След като се договорят подробностите около филма, на Гибсън ще бъдат предложени и наши актьори. Той по-рано бе избрал двама българи за "Страстите Христови". Христо Шопов се превъплъти запомнящо се в Пилат Понтийски и Гибсън беше категоричен, че е за "Оскар", а Христо Живков пък изигра Йоан.

"Няма значение дали най-подходящият човек за ролята ще бъде българин, американец или англичанин - важно е да изгради образа най-добре. За продуцентската компания, която поема риска, е най-важно да продава филма. Заради това винаги трябва да привлечеш голямо име. Режисьорите не се интересуват толкова дали главният герой е конвертируем. Ние предлагаме за всичките филми, снимани тук, българи, но режисьорите избират", обясни още Лернер.

Подкрепи Economic.bg