Mercedes дава по €3000 на свои клиенти за модернизиране на стари дизели

От субсидията в момента могат да се възползват собственици на E-Class с Евро-5

Mercedes дава по €3000 на свои клиенти за модернизиране на стари дизели

Снимка: Pixabay

2450 ~ 1 мин. четене

Германският концерн Daimler предлага на клиентите си субсидия от 3000 евро за модернизиране на пречиствателната система на по-стари дизелови автомобили. Целта е да се избегне забраната за влизане в някои от по-големите градове в страната. 

Предстои органът, който контролира автомобилния транспорт в страната - KBA, да одобри комплекта, с който Mercedes ще модернизира системите на различните си модели. 

На този етап компанията ще преоборудва автомобили на марката с дизелови двигатели, отговарящи на стандарта Евро-5. Сред тях са най-продаваните модификации - E 220 и E 250.

Преди седмица компанията пусна специален уебсайт, в който клиентите могат да кандидатстват за получаване на финансовата субсидия, пише automedia.bg. 

В последно време автомобилните производители в Германия са принудени да търсят начини за модернизиране на системите за пречистване на отработените газове при по-старите си модели, след като местните власти започнаха да ограничават придвижването на силно замърсяващите дизелови превозни средства с цел намаляване на фините прахови частици и токсични азотни оксиди. 

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg