Металорежещият завод „Цератицит“ разширява производството си в Габрово

Компанията ще инвестира 20 млн. евро и планира да разкрие 100 нови работни места

Металорежещият завод „Цератицит“ разширява производството си в Габрово

Снимка: Ceratizit.com

7648 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

„Цератицит“ АД ще вложи 20 млн. евро в разширяването на завода си за металорежещи и специални инструменти в Габрово. Компанията планира да разкрие 100 нови работни места към съществуващите 620, както и да построи нова модерна производствена база с логистичен и соларен парк за собствени нужди. Това стана ясно по време на среща между ръководството на дружеството и министъра на икономиката Кирил Петков.

Габрово успя да се обособи като хъб в областта на машиностроенето, а инвестицията на „Цератицит“ във високотехнологични машини затвърждава още повече тази му роля. Според Георги Петров, председател на борда и изпълнителен директор на „Цератицит България“ АД, България се превръща в световен център на групата. Тук се планира и R&D, както и обучителен център за висококвалифициран персонал.

Групата „Цератицит“ оперира в България от 1996 г. Високотехнологичната инженерингова компания се обособява след сливане между „Планзее ТИЦИТ“ - Австрия, и „Цераметал“ – Люксембург.

През годините досега компанията успя да изгради и доброто сътрудничество с местните гимназии в сферата на дуалното обучение.

Подкрепи Economic.bg