30 международни и български фирми търсят филолози

Участниците в кариерния форум могат да спечелят Kindle, курс по английски или USB hub

30 международни и български фирми търсят филолози

30 водещи международни и български фирми търсят филолози, стажант-филолози и лингвисти на специализиран кариерен форум. Той ще се проведе в София на 13 май от 10 до 17 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Компаниите, които ще участват във форума, са от сферата на ИТ, телекомуникации и BPO, консултантски и търговски фирми, производителии, финансови институции, банки, НПО и организации с идеална цел.

На форума 30-те международни и български компании и НПО ще се срещнат с потенциални бъдещи служители и стажанти, които говорят от английски до китайски, японски, финландски, чешки или унгарски. Късметлиите сред тях ще спечелят чрез томбола предметни награди – Kindle, курс по английски език, USB hub, Power Bank, USB колонка, Fit-band activity tracker.

С разрастване на компаниите в IT и BPO секторитe все повече компании поглеждат към страната ни като източник на работна сила с отлично владеене на английски и други европейски и източни езици.

България е сред топ дестинациите за аутсортинг компаниите в света и езиковите познания са не по-малко ценени от техническите компетенции.

Дипломантите на СУ са на първо място според индикатора за приложение на придобитото висше образование и реализация, по призвание на пазара на труда, по данни на Рейтинговата система на висшите училища в България за 2015 г.

Заради високото ниво на обучение тези студенти са сред най-търсените от международните и български фирми, които работят в сферата на аутсорсинга, IT технологиите, търговията.

Регистрацията на студенти продължава! Кариерният форум „Златната ябълка на успеха“ се организира съвместно от Факултета по класически и нови филологии, Центъра за кариерно развитие на СУ и „Хорайзънс България“, агенция за подбор на персонал.

Коментари: 0