Миков: За около 2 години опозиция, БСП са на същото място

Едва ли оставки в БСП ще решат нещо, смята Михаил Миков

Миков: За около 2 години опозиция, БСП са на същото място
1208 ~ 1 мин. четене
Едва ли оставки в БСП ще решат нещо, ако дойде друг, който ще се държи по същия начин. Това каза Михаил Миков, член на Националния съвет на БСП и бивш лидер на партията, пред NOVA.

„Резултатите показват, че за около 2 години опозиция, сме на същото място. Основният въпрос е защо имаше нужда от кампания срещу Станишев, защо имаше нужда от решения и то еднолични, които се прикриват от Националния съвет- да бъдат извадени народните представители от парламента за три месеца. Става въпрос за около 12 заседания за парламентарен контрол, но и никой не седна да види колко закона се приеха, по които социалистите останаха без позиция”, подчерта Миков.

"Кампанията, водена от нас, се опита да избяга от разбирането, че сме на европейски избори и не случайно. Навсякъде се заявяваше, че сме акцент "вътре"", каза още той. Според него въпросът за политическата отговорност е основен. 

„Смятам, че трябва да сериозен анализ и политическа отговорност. Смятам, че партията се отклони от нормите на колективното ръководство -поведението, стила и метода на работа. Смятам, че системно се прокарваха разделителни линии  вътре в БСП и навън. На кого беше нужно? Войната със Станишев е финален етап от тези неща”, каза той.
Коментари: 0