Министър Захариева показва майсторски умения по пистите в Банско

Вицепремиерът даде най-добро време за дами на надпревара между дипломати

Министър Захариева показва майсторски умения по пистите в Банско
1608 ~ 1 мин. четене

Вицепремиерът Екатерина Захариева показа завидни умения и спечели слалома за жени на състезанието за дипломати, което се проведе в Банско в събота. Спорното събитие се провежда за 9 поредна година у нас, а тази година участие в него взеха над 70 дипломати.

Надпреварата под егидата на министъра на външните работи и съорганизирана от  посланиците на Австрия и Румъния бе разделена в следните категории: слалом за мъже-дипломати, съответно до и над 50 години, слалом за дами, за приятели на дипломатите и за деца, както и весел биатлон.
 
„Наистина се радвам на тази инициатива, защото в сложната геополитическа обстановка спортът действително обединява. Последният пример за това беше на Олимпиадата в Пьонгчан, където делегациите на Северна и Южна Корея се обединиха под един флаг“, коментира министър Захариева след състезанието. 
 
В състезанието за дами вицепремиерът даде най-добро време и в двата манша и заслужено спечели купата. Големият победител и носител на купата на министъра на външните работи стана Никола Одибер от посолството на Франция у нас. 
 
При мъжете до 50 години на почетната стълбица до Никола Одибер се качиха още Маркус Хаас от посолството на Германия и французинът Елиан Тимон. В старшата възраст победител стана вторият дипломат в германското посолство Йорг Шуграф. Той изпревари Тони Томпсън от Световната банка. Бронзовия медал заслужи Семо Семов от Министерството на външните работи. 

Подкрепи Economic.bg