Млечните продукти трябва да се включат в рисковите стоки

Редно е всеки да си плаща ДДС-то

Млечните продукти трябва да се включат в рисковите стоки
148 ~ 1 мин. четене
Млечните продукти трябва да се включат в рисковите стоки по отношение на контрола на доставките и всеки да си плаща ДДС-то. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на Национална среща на млекопреработвателите, предаде Агенция "Фокус"

Танева обясни още, че всяко укриване на ДДС поставя в неравностойно положение местния производител. По думите й производителите на мляко в България се намират в изключително тежко положение. "Тези стопанства обикновено са по-малки, не са бизнес устойчиви, проблемът с работната ръка е труден", поясни министърът.

"Молбата ми е при тази криза в млечния сектор да проявяваме толерантност, разбиране и коректност", заяви Танева. Тя допълни, че в този момент не може да бъде отворен дебатът за диференцирана ставка на ДДС за храните. 

"По отношение на консумирането на данъчната система не можем да говорим за тази промяна. Има прието решение в Румъния, ще видим дали ще се приложи и ще видим ефекта", коментира Танева. Тя обясни, че не може със сигурност да се опрем на очакването за подобрение на бизнес средата в сектора. "Важно е лошите новини да се знаят, за да може всеки да планира дейността си", отбеляза министърът на земеделието и храните. 
Подкрепи Economic.bg