МЗ препоръчва да не се пътува до Кипър, Гърция и Турция

Препоръката е заради увеличеният брой на новоинфектирани в трите страни

МЗ препоръчва да не се пътува до Кипър, Гърция и Турция

Снимка: Unsplash

3995 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Министерство на здравеопазването препоръчва българските граждани да не пътуват до Кипър, Гърция и Турция. Причината – усложнената епидемична обстановка и отчетените за последните 14 дни високи нива на заболеваемост в близки до България държави.

С оглед динамичната обстановка по отношение разпространението на коронавирусната инфекция министерството апелира гражданите да спазват въведените противоепидемични мерки за физическа дистанция, учестена дезинфекция и носене на предпазна маска за лице, пишат още от ведомството.

МЗ обръща внимание, че летният сезон е изключително подходящ за ваксинация срещу COVID-19,  България все още се намира в „зелената зона“ по разпространение на COVID-19, осигурен е достъп до четирите одобрени в ЕС ваксини и всеки гражданин може да направи своя информиран избор без значение от здравноосигурителния си статус.

Ваксините предпазват от тежко протичане на заболяването и от хоспитализация. Те са единственият ефективен и безопасен начин да предпазим себе си и своите близки, посочват от здравното ведомство.

Подкрепи Economic.bg