Наградата „Мистър Икономика“ е голям стимул

Успехът в България трябва да бъде отличаван

Димитър Димитров:

Наградата „Мистър Икономика“ е голям стимул

Снимка: Икономика

Димитър Димитров е главен изпълнителен директор на "Софарма Трейдинг" и носител на голямата награда "Мистър Икономика" за 2017 г. В навечерието на конкурса за 2018 г. разговаряме с него за тежестта на статуетката "Рибарят и златната рибка" и рецептата за успех.

- Г-н Димитров, как се чувствате година след наградата „Мистър Икономика” 2017 в конкурса „Мистър и Мисис Икономика” 2017, организиран от КРИБ и сп. „Икономика”? Това отличие беше ли стимул и двигател за още по-високи постижения?


- В "Софарма Трейдинг" се чувстваме прекрасно, както винаги, заредени с много страст и амбиция, на прага на поредната много успешна година! И да, разбира се, наградата „Мистър Икономика“ е голям стимул, защото освен радостта от признанието носи и голяма отговорност да продължиш да бъдеш достоен за отличието на българския бизнес.

- С какво наградата е важна за вас?

- Важна е по две причини. Първо, защото идва като признание от най-добрите в бизнеса в България, и второ - защото успехът в България трябва да бъде отличаван! Ние, бизнес организациите, които сме стратегически важни за развитието на българската икономика и общество, които създаваме българската икономика и осигуряваме бъдеще за нацията ни, трябва да бъдем видими. Нашите успехи трябва да бъдат комуникирани, предавани, повтаряни! Нека позитивното отношение взема превес, защото в България можеш да постигнеш мечтите си!

- Според вас важно ли е конкурсът "Мистър и Мисис Икономика" да продължава?

- Важно е! Именно, за да се променят възприятията за бизнеса средата в България в позитивна посока. Именно, за да се променя баланса и връщащите се в България – умни и можещи професионалисти, да бъдат повече от тези, които напускат Родината. Скоро ми попадна подобно проучване, което показва, че напоследък има точно такава силна тенденция. За мен конкурсът „Мистър и Мисис Икономика“ е силен инструмент за популяризиране на историите на успеха в България. Затова дерзайте и занапред!

- Вече сме в „преддверието” на тазгодишната церемония. Какви са вашите пожелания към новото издание?

- Пожелавам на всички участници във всички бъдещи издания на „Мистър и Мисис Икономика“ да имат още по-големи мечти и мащабни амбиции, защото сме толкова големи, колкото са големи и мечтите ни!
Коментари: 0