Най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа

Вероятно обаче не сте и чували за нея

Най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа

Снимка: Wikipedia

Руска бюджетна авиокомпания е най-бързо растящият превозвач в Европа, разкриха нови данни.

"Победа", базирана на московското летище Внуково, ще увеличи капацитета си с повече от една трета (34,3%) тази зима, изпреварвайки всяка друга авиокомпания, обслужваща континента, пише британският в. "Телеграф".

Вторият най-голям ръст (23,5 на сто) е регистриран от нискотарифната авиокомпания Wizz Air, която има бази и в България.

За сравнение, Ryanair трябва да увеличи броя си места с 4,4 на сто, British Airways - с 3,7 на сто, докато капацитетът на EasyJet ще остане същият.

Анализът на зимните разписания на Cirium за доклада на Anker показва, че въпреки срива на Thomas Cook и спирането на авиокомпании като WOW air и Flybmi, тази година ще има с 2,5% повече полети от европейските летища и увеличение с 3,7 процент в броя на свободните места.

"Победа" е нискотарифното звено на руския превозвач "Аерофлот". Основана през 2014 г., авиокомпанията  вече обслужва близо 70 дестинации, използвайки 30 самолета, с акцент върху връзки към регионални руски градове, включително Сочи, Екатеринбург и Санкт Петербург.
Коментари: 0