Най-добрите места за посрещане на Нова година

Една околосветска разходка с топ дестинации и техните кухни

Най-добрите места за посрещане на Нова година
Автор: Божидара Иванова

Нова година наближава и всички са планирали къде и с кого да посрещнат 2016-та. Шумно, релаксиращо, семейно или спокойно - както и да изберете да прекарате, важното е да сте с любими хора, от които зависи настроението. Но освен хората, за цялостното преживяване са важни и локацията и храната. Има толкова много фантастични места в света за посещение за този празник. foodpanda ви предоставя някои от тях:

Саут Лейк, Калифорния

Ако сте фенове на снега и ските, то това е вашето място. Може да видите едни от най-добрите музикални творци и да се насладите на уникално DJ шоу в навечерието на Нова година. Задължително трябва да опитате местната темпура, пържени картофи и двойни бургери. В Саут Лейк може да ядете едни от най-вкусните бургери в света.

Единбург, Шотландия

Тук се чества „Хоганау”, което означава празник на последния ден в годината. Ще видите представяне на различни видове изкуства по улиците, гмуркане в ледени води, състезание за пързаляне с шейна и др. Местната кухня е тип селска като това, което я отличава е, че не се използват подправки. Задължително опитайте пудинг с пържено месо, картофи и ряпа.

Сидни, Австралия

Може да посетите местни новогодишни церемонии за непушачи, непиещи и др., които са изключително интересни за външни посетите. В новогодишната нощ се прави зрелищна заря и парад на светещи лодки. Кухнята в Австралия е разнообразнa, но задължително трябва да опитате агнешко печено с ядки от макадамия.

Лондон, Англия

Над 250 000 посетители се тълпят по бреговете на река Темза и чакат Биг Бен да удари полунощ, когато може да видите най-впечатляващото светлинно шоу в Европа. Опитайте местните стекове и традиционен английски пай.

Виена, Австрия

Тези, които искат малко по-спокоен празник, трябва да посетят Виена. Градът с най-хубава украса, с уличните класически концерти и шампанското, което се предлага до първи януари на обяд. Разбира се, когато посетите Виена, не може да не опитате виенски шницел и традиционни виенски сладки. 

Хавай

Ако искате плажно и топло тържество, посетете Хавай. Цяла вечер се танцува на плажа, организират се тематични конкурси, а ако сте на романтично новогодишно пътуване, поканете половинката си на разходка с лодка и гледайте заря точно в 24:00 ч. Тук се формира популярната "фюжън" кухня. Опитайте пържена риба, поднесена със сладък хляб, ориз и тръстика. 

Коментари: 0