Насекомите са храната на бъдещето

Българският стартъп NASEKOMO планира да отвори няколко ферми за насекоми в страната, като всяка ще произвежда до 5000 тона продукти с протеин и за начало ще изхранва риби и птици

Олга Марсенак:

Насекомите са храната на бъдещето

Ксавие, Олга и Марк

~ 3 мин.
Невена Мирчева Невена Мирчева

Олга Марсенак е съосновател на NASEKOMO. През 2004 г. основава един от лидерите в аутсорсинг индустрията у нас CallPoint New Europe, който през 2007 г. отваря офис и в Румъния, а през 2012 г. става част от глобалното семейство на канадския гигант TELUS International. Като част от компанията тя изпълнява ролята вицепрезидент операции за Европа и Country Manager за България. Възпитаник е на Английската гимназия и на Американския университет, където завършва с двойна специалност Бизнес администрация и Международни отношения. Кариерата й стартира в PricewaterhouseCoopers Bulgaria. Има MBA степен от INSEAD, както и професионална квалификация ACCA.  Била е  финансов мениджър в инвестиционното звено на швейцарския банков гигант UBS. Работила е на мениджърска позиция за GE Capital, финансовото звено на General Electric, където отговаря за 19 държави.

Проектът за производство на протеини от органични отпадъци NASEKOMO е българският финалист в глобалния конкурс за бизнеси с кауза Chivas Venture 2018. Повече за него разказва Олга Марсенак.


Следете новините на Economic.bg през социалните канали на медията:  Facebook  /  LinkedIn  /  Viber  /  Instagram  /  Twitter  /  Google Новини  /  Threads