Нено Димов ще се съобрази с решението на ВАС за Пирин

Това става ясно от позиция, изпратена от Министерството на околната среда

Нено Димов ще се съобрази с решението на ВАС за Пирин

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще се съобрази с днешното окончателно решение на Върховния административен съд (ВАС), с което се отменят окончателно промените в Плана за управление на Национален парк „Пирин“, приети с решението на Министерски съвет на 29.12.2017 г. 

„Министърът винаги е заявявал, че ще изчака окончателното решение на съда, преди да предприеме каквито и да било действия по изпълнение на промените в Плана за управление на НП „Пирин“, се казва в позицията на ресорното ведомство.

В нея се добавя, че през тази една година не са процедирани никакви последващи устройствени планове или инвестиционни предложения.

Припомняме, че днес с петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отмени окончателно промените в Плана за управление на Национален парк „Пирин“, приети от Министерски съвет в последните дни на 2017 г. Одобрението на правителството дойде въпреки множеството протести на екоорганизации, които твърдяха, че планът има нужда от екологична оценка и от нов план.

Коментари: 0