6 необичайни хотели по света

Ако сте влюбени в океана или небето, то те са точно за вас

6 необичайни хотели по света

Стандартна стая със стандартно легло - повечето хотелски стаи са подобни една на друга. Все пак, има хотели, които могат да превърнат престоя ви в истинско приключение. Избрали сме няколко места, където можете да прекарате нощта под водата, за да спите в пещера или да останете на борда на самолета.

Manta Resort, Танзания


Луксозният комплекс Manta Resort на остров Пемба има само 19 стаи. В хотела се намира единствената, плаваща стая в света с подводна спалня.

Необичайните апартаменти в него са разработени от шведския дизайнер Микаел Генберг. Той създава триетажна сграда, на която последният етаж е тераса за слънчеви бани, а вторият представлява кът за хранене и място за почивка. Главната атракция на хотела е подводната спалня с огромни прозорци, където можете да наблюдавате живота на обитателите на океана.

$1500 на вечер

Jumbo Stay, Швеция


Той е посветен на всички влюбени в небето. Близо до стокхолмското летище Арланда може да се настаните в хотел Jumbo Stay, който се намира... в Boeing-747.

Машината е от 1976 година и е принадлежала на сингапурска авиолиния, след което е бил собственост на Pan American и шведската Transjet. През 2002 г. полетите му приключват, а след 6 години хотелиерът Оскар Диос го превръща в хотел.

Той има 27 стаи, от скромни триместни без удобства до много луксозни. Във всички стаи има телевизори и полетно разписание. Най-разкошната стая на Jumbo Stay се намира в кабината на пилота. Там е позволено да се натискат всички копчета, ръчки, въобразявайки си, че се пилотира самолет.

Цените започват от 50 долара на вечер

Museum hotel, Турция


Хотелът се намира в Кападокия, в един от подземните градове, където преди много векове християните са се крили от враговете си.

Хотелът е в град Учхисар и е с капацитет от 30 стаи. Името му Museum не е случайно: собственикът му е колекционер на антики Омер Тосун. В стаите можете да намерите стари килими, куфари, кутии, както и много други неща, на Римската и Османската империя.

от 300 до 1500 долара на вечер

Tianzi Hotel, Китай


В хотел Tianzi в Ланфанг имате възможност да живеете в скулптура. Това е една огромна статуя висока  41.6 метра, изобретена от три китайски фолклорни герои. Централната фигура - бог Фу - символизира щастие и късмет, Лу в зелено - просперитет и богатство, и ог Шоу - здраве и дълголетие.

Хотелът е на 10 етажа и попада в Книгата на рекордите на Гинес като най-голямата сграда-скулптура. Стаите са скрити в облеклата им, зеленчуците в ръката на един от Боговете.

Хотел «Горная территория» "Планинска територия", Русия


Този необичаен хотел на полуостров Камчатка се състои от голямо и малко иглу и е направен изцяло от сняг. Хотелът разполага със салон и бар с камина, легло с топли кожи, отопляема трапезария, както и термален басейн. Забележително е, че цената на стаята включва електричеството вечер.

Хотелът е отворен само 6 месеца в годината и само за ден след откриването на сезона стаите са продадени за следващите три месеца. 

Алкатраз, Германия


Този хотел в град Кайзерслаутерн е отворен за търсачи на силни усещания. Той се намира в бивш затвор, който се превръща в 56 стаи. Собственикът на мрачния хотел е бивш адвокат, който някога често е посещавал там своите клиенти.

Той не променя нищо: Алкатраз - същият затвор с тоалетни близо до леглата, железни врати, малки прозорци за предаването на храна, ограда от бодлива тел и стаи за разговори по телефона. Цената на стаята включва раирани пижами, както и закуска.

от 49 евро на вечер

Коментари: 0