Nokian Heavy Tyres придобива компания за компоненти на тежкотоварни машини

Levypyörä е водещ доставчик на колела с приложение в производството на тежкотоварни машини

Nokian Heavy Tyres придобива компания за компоненти на тежкотоварни машини
500 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Водещият производител на гуми за специализирани превозни средства Nokian Heavy Tyres обяви, че придобива финландския производител на различни компоненти за тежкотоварни машини - Levypyörä Oy, чийто годишни продажби възлизат на около 18 млн. евро.

С двете си бизнес линии – джанти и стоманени конструкции, Levypyörä обслужва няколко реномирани производители на оборудване, както и потребители на резервни части от сферата на лесовъдството, земеделието и строителството. Във финландската компания, чието седалище се намира в Настола, работят около 100 души. 

„Чрез това придобиване, Nokian Heavy Tyres може да предложи нови решения на своите клиенти и да увеличи обема на производство, както и още повече да подобри нивото на услугите си. Levypyörä е доверен партньор на компанията от много години. Придобиването открива допълнителни посоки за растеж и възможност да предоставяме цялостно решение за нашите клиенти – производители и потребители на резервни части“, казва Ману Салми, управляващ директор на Nokian Heavy Tyres.
Подкрепи Economic.bg