COVID отново се стовари върху гръцкия туризъм

Заради предстоящата вълна на „Делта“ варианта много хора отменят резервациите си за почивка в Гърция

COVID отново се стовари върху гръцкия туризъм

Снимка: Красимир Свраков

3512 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Пандемията отново хвърля сянката си върху туристическия сектор, този път в разгара на летния сезон. Новият „Делта“ вариант и надигащата се вълна на коронавирус вече дават отражение върху гръцкия бизнес. Хотелиери от Миконос се оплакаха от анулирани резервации, както и отменени чартърните полети към острова, съобщава БНР.

Затягането на мерките отказва голяма част от чужденците да изберат да почиват в Гърция. Ограничението на броя на клиентите в ресторанти и барове, което влиза в сила от днес, ще доведе до много фалити на заведения, коментират собственици пред гръцки медии.

Правителството на страната обмисля да върне и задължителното носене на маски навън поради ръста на новозаразените. Младите хора са в основните огнища на вируса, защото участват в „COVID партита“ по заведенията. Днес например стана ясно, че голяма група младежи, участвали на събиране на брега на морето, са заразени с вируса. Те са били тествани при пристигането им на пристанище Рафина.

Агенциите за недвижими имоти също съобщават за голяма криза в туристическия сектор. На Крит и Халкидики например има обявени за продажба 5-звездни хотели – основно такива, които не работят от 2019 г.

 

Подкрепи Economic.bg