500 нови работни места открива международна фирма

Световният лидер в аутсорсинга TELUS откри нов офис в Пловдив

500 нови работни места открива международна фирма

Снимка: Стоян Йотов

5040 ~ 2 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Компанията за аутсорсинг услуги TELUS International Europe ще открие общо 500 нови работни места до края на годината. Фирмата, която е водещ лидер в обслужването на бизнес клиенти, откри нов офис в Пловдив.

На събитието присъстваха президентът Росен Плевнелиев, посланикът на Канада за България и Румъния Жоан Льоме, представители на местната власт, на бизнеса и медии, предаде репортер на Economic.bg.

„Само за 10 години България се превърна в най-добрата дестинация за аутсорсинг в Европа и третата най-добра в света. У нас оперират световни гиганти, които назначават хиляди млади и компетентни българи. България успя да създаде 33 хил. работни места в аутсорсинга. Обслужваме стотици хиляди клиенти от цял свят и говорим на 33 езика“, заяви Плевнелиев.

TELUS вече има няколко офиса в Пловдив и София и общо 2200 служители у нас. В новооткрития обект в града под тепетата ще бъдат наети още 250 служители до края на годината. Така работещите в него ще станат общо 500. Още 250 човека ще бъдат наети и в софийските офиси на фирмата.

Компанията e най-големият работодател в областта на аутсорсинга у нас. Тя обслужва клиенти на над 30 езика и бележи постоянен годишен растеж. Клиенти на TELUS са множество големи международни фирми.

„Новият ни офис покрива най-високите изисквания за комфорт на служителите. Ще продължим да инвестираме в Пловдив“, заяви президентът на TELUS International Europe Ксавие Марсенак.

От компанията имат амбиции да задържат квалифицираните млади хора в България, предоставяйки им перспективна работа, конкурентно заплащане и кариерно развитие.

Развитието на аутсорсинг сектора е един от приоритетите и на местните власти в Пловдив. В града под тепетата вече работят над 60 компании и повече от 5000 души в IT и аутсорсинг сектора.

„Нашите амбиции и потенциалът на града е заетите в този сектор да станат над 10 хил., заяви зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов.

Подкрепи Economic.bg