Обявиха Пловдив за аутсорсинг град на годината

Близо 3000 души са заетите в сектора

Обявиха Пловдив за аутсорсинг град на годината

Пловдив бе обявен за аутсорсинг град на годината от Българската аутсорсинг асоциация. На годишната конференция тази година за пръв път бяха връчени награди, чиито носители се определят само от членове на асоциацията, тоест от реалния бизнес, предаде Kmeta.bg.

"За е много вдъхновяващо и уважително да получим тази награда", коментира кметът на Пловдив Иван Тотев. Наградата е признание за Пловдив за това как се приема и как се подпомага този бизнес на местно ниво, смята градоначалникът. Признанието на Пловдив като предпочитан за аутсорсинг град води и нови инвеститори. Още следващата седмица ще бъде анонсиран проект, който има отношение в няколко направления - развитие на аутсорсинг индустрията и облагородяване на една от важните градски зони, заяви още Тотев.

"Един от приоритетите бе да се развие тази индустрия в града", заяви от своя страна заместник-кметът Стефан Стоянов. Той припомни, че преди 5 години в Пловдив са оперирали две аутсорсинг компании с общо 200 души персонал. В момента в Града под тепетата работят над 30 компании с близо 3000 заети в сектора. За малко повече от 4 години в Пловдив е създаден нов икономически сектор, категоричен е Стоянов. По думите му никоя друга общинска администрация не може да се похвали с такова постижение. Аутсорсингът ще продължи да привлича и да задържа в града много млади хора на добре платени позиции.

Коментари: 0