Опасност от нов атентат затвори туристически атракции в Лондон

Дори футболният клуб „Челси“ отмени парада, с който щеше да отбележи спечелването на шампионата

Опасност от нов атентат затвори туристически атракции в Лондон
1492 ~ 1 мин. четене
Голяма част от атракциите в Лондон са затворени заради опасността от нов терористичен атентат, съобщава CNN. На ключови места в британската столица са разположени военни, които помагат на полицията в охраната на града.

Сградите на двете камари на парламента са затворени за посещения, а всички предварително планувани обиколки са отменени по препоръка на полицията. Министерството на отбраната анулира церемонията по смяна на караула пред Бъкингамския дворец, а Централната банка заяви, че музеят й няма да бъде отворен за посетители.

Други популярни туристически атракции, включително Лондонската кула и дворецът Кенсингтън, обявиха, че ще останат отворени, а сигурността ще бъде повишена. Дори футболният клуб „Челси“ отмени парада, планиран за неделя в Лондон, с който щеше да отбележи спечелването на английската Висша лига.
В понеделник вечерта Манчестър бе разтресен от експлозия, която отне живота на 22 души, сред които много деца. Това е най-кървавият терористичен атентат след 2005 г., когато бомба в лондонското метро уби 52-ма души.

Във вторник министър-председателят Тереза Май повиши нивото на заплаха от тероризъм до пето ниво – най-високото възможно. Тя направи това на база разузнавателна информация, която е показала, че предстои нов терористичен акт.

Бомбеният атентат в Манчестър идва само два месеца, след като четирима души бяха убити, а десетки ранени в друго нападение, този път с автомобил.
Подкрепи Economic.bg