Opel ще трябва да изтегли от пазара 73 000 автомобила

Моделите са произведени в периода 2013-2016 година

Opel ще трябва да изтегли от пазара 73 000 автомобила
Германският автомобилостроител Opel, филиал на френската PSA, трябва да пристъпи към изтеглянето на 73 000 автомобила заради наличието на "неприемлив" софтуер, който манипулира тестовете за вредни емисии, съобщи Федералната служба за автомобилен транспорт КВА, цитирана от Франс прес.

Изтеглянето засяга общо 96 000 автомобила от моделите Cascada, Insignia и Zafira, които отговарят на евростандарта Euro 6 и са произведени между 2013 и 2016 година. Opel обаче доброволно пристъпи към обновяване на софтуера на 23 000 автомобила, съобщи КВА.

"На автомобилостроителя бе наредено да разшири незабавно мерките за всички засегнати автомобили и да премахне незаконния софтуер", информира в комюнике Федералната служба за автомобилен транспорт, която отговаря за германския автомобилен сектор.

Германската автомобилна компания, която от миналата година е филиал на френския гигант, попадна под прицела на властите от юли в рамките на скандала с манипулираните дизелови двигатели.

В понеделник германската полиция обискира централите на компанията в Рюселсхайм и Кайзерслаутерн като част от разследване за измама.

Тогава Opel "отхвърли обвинението, че е използвал несъобразени с правилата софтуери" и обяви, че иска да оспори в съда всяко нареждане за изтегляне на тези модели
Коментари: 0