Освободиха един от заместниците на Кунева

Като мотив проф. Николай Денков изтъква различния в приоритетите и стила на работата на новия министър

Освободиха един от заместниците на Кунева
152 ~ 1 мин. четене

Заместник-министърът на образованието проф. Николай Денков е освободен от длъжност.  Заповедта е подписана от премиера Бойко Борисов.

Като мотив за оставката си той изтъква „съществените различия с приоритетите и стила на работа на министър Кунева и част от екипа й”.

Зам.-министър Денков беше част от три последователни кабинета в просветното министерство, което осигури необходимата приемственост за реализацията на промени в поверените му ресори - висше образование и европейски структурни фондове.

Цялата документация за получаване на акредитация на управляващия орган на оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ е готова и премина успешен преглед от акредитиращия орган, уточняват от правителствения пресцентър.

В етап на оценка или в краен етап на подготовка са важните проекти за рейтинговата система на висшите училища, за квалификация на учителите и за извънкласни дейности на учениците. Вече стартиралите и подготвените за стартиране през 2016 г. проекти ще подпомогнат 446 750 ученици, 9300 деца в детските градини, 21 500 учители и преподаватели във висши училища, 68 700 студенти и 750 млади учени и водещи изследователи.

В молбата си до премиера проф. Денков отбелязва получената подкрепа и добра координация с двамата ресорни вицепремиери и ръководството на Комисията по образование и наука в Народното събрание.

„Искрено са надявам, че усилията на екипа, който оглавявате като премиер, ще доведе до реализация на така необходимите за България реформи. Доколкото е във възможностите ми ще помагам на тези усилия дори и извън състава на правителството“, пише в молбата си до премиера проф. Денков. Подкрепи Economic.bg