Пазарът на криптовалути вече е по-скъп от най-голямата американска банка

Комбинираната пазарна капитализация на всички криптовалути се оценява на над $370 млрд.

Пазарът на криптовалути вече е по-скъп от най-голямата американска банка
Общата пазарна стойност на криптовалутите достигна нов рекорд в сряда и надмина тази на най-голямата американска банка JPMorgan. Комбинираната пазарна капитализация на всички цифрови валути достига върхова стойност от над 370 млрд. долара, съобщава CNBC, позовавайки се на данни от Coinmarketcap. 

Пазарната капитализация на криптовалутите се изчислява като се умножи общият обем на всички единици в обращение по цената им към момента. 

Благодарение на възхода на bitcoin, който премина цената от 12 000 долара и вече дори е в подножието на следващата психологическа граница от 13 000 долара, в момента общата стойност на всички цифрови валути надхвърля 370 млрд. долара. За сравнение тази на JPMorgan възлиза на 366.8 млрд. долара. 

Любопитно е, че главният изпълнителен директор на банката Джейми Димон е отявлен критик на bitcoin, като според него най-голямата криптовалута в света е „измама“, която „ще се взриви“. 

Bitcoin скочи над 12 000 долара за първи път в малките часове на сряда, отново вдигайки целия пазар на крака. Според експертите предстои повече институционални пари да се влеят в bitcoin, след като няколко борси за деривати вече се подготвят за въвеждането на фючърси. 
Коментари: 0