Песни от Shazam вече може да стават истории в Instagram

Нововъдението първоначално ще е достъпно само за потребителите на iOS

Песни от Shazam вече може да стават истории в Instagram
Желанието на Instagram да предлага музикално съдържание на потребителите си се разпростря до Shazam. Популярното приложение за идентифициране на непознати песни вече може да споделя новите открития под формата на истории в Instagram.

За да използвате новата функция, трябва да имате някаква открита песен в Shazam или да идентифицирате някоя на мига. Когато приложението разпознае какво слушате, натиснете бутона за споделяне, след което трябва да видите опция за споделяне в Instagram. Песента ще се появи като история в работещата единствено с изображения социална мрежа.

Първоначално новата интеграция между притежаваното от Apple приложение за разпознаване на музика и Instagram ще налична само за потребителите на iOS. За да работи, трябва да е инсталирана най-новата версия на двете програми. Нововъведението ще стане налично и на Android в близко бъдеще, но не се дава конкретна дата. Обединеното на Shazam и Instagram идва, след като притежаваното от Facebook приложение добави поддръжка за SoundCloud и Spotify.
Коментари: 0