Цените на петрола паднаха с над 1% заради рекордното заразяване в САЩ

Очаква се ръст на запасите на бензин за миналата седмица

Цените на петрола паднаха с над 1% заради рекордното заразяване в САЩ

Снимка: Pixabay

580 ~ 1 мин. четене

Цените на петрола паднаха във вторник заради опасения, че скокът на случаите на коронавирус в САЩ, най-големият потребител на петрол в света, ще ограничи възстановяването на търсенето на гориво. Към 12:20 ч българско време европейският петрол сорт Брент поевтиня с 1.32% до 42.53 долара за барел, докато лекият американски суров петрол (WTI0 – с 1.62% до 39.97 долара за барел.

Шестнадесет американски щата отчитат рекордни увеличения на новите случаи на Covid-19 през първите дни на юли, a според данни на Reuters съществува все по-голяма опасност за връщане на мерките за ограничаване на разпространението на вируса. Флорида вече връща някои от ограниченията.

„Потенциалът за унищожаване на търсенето на гориво от нови ограничения се съчетава със загриженост за дисциплината на ОПЕК+“, казва главният пазарен стратег на CMC Market Майкъл Маккарти.

Данните от индустриалната група на Американския институт за петрол по-късно във вторник и американската администрация за енергийна информация в сряда се очаква да покажат увеличение в запасите на бензин със 100 хил. барела, според шестима анализатори, анкетирани от Reuters.

Подкрепи Economic.bg