Полицията започва масови проверки на камиони и автобуси

Ще се проверява и дали има валидна застраховка \"Гражданска отговорност\"

Полицията започва масови проверки на камиони и автобуси

Снимка: Economic.bg

5970 ~ 1 мин. четене
От 23 до 29 юли ще се извършват засилени проверки на камионите и автобусите в България. Това съобщиха от Главна дирекция „Национална полиция“.

Операцията се провежда във всички държави членки на европейската организация на службите на Пътна полиция - TISPOL. В акцията участват също служители от криминална и икономическа полиция, както и представители на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация” при Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

По време на проверките по метода „широкообхватен контрол“ се осъществява контрол за валидна задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, както и за наличието на винетен стикер за ползване на републиканските пътища.

Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване от страна на водачите на време за почивка, превишаване на скоростта, употреба на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите, сочат изводите от предишни подобни операции.
Подкрепи Economic.bg