Популяризираме културния си туризъм в Саудитска Арабия

Николина Ангелкова се срещна с принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд

Популяризираме културния си туризъм в Саудитска Арабия
1156 ~ 1 мин. четене

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с принца на Саудитска Арабия Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд. Двамата разговаряха в рамките на 105-тата сесия на Изпълнителния съвет на Световната организация  по туризъм към ООН, който се провежда в Мадрид, Испания.

Двамата обсъдиха планове за популяризирането на културно-историческото наследство на България и Саудитска Арабия. Акцент в разговора бе поставен и върху възможностите за чуждестранни инвестиции  в сектор туризъм у нас. Министър Ангелкова посочи, че само за 20 години в България са привлечени повече от 44 млрд. евро преки чуждестранни инвестиции, както и факта, че 27 проект в сферата на туризма са насърчени със сертификат за клас инвестиция.

През октомври 2016 г., когато  Н.В. Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд бе на посещение в България, между двете държави се подписа Меморандум за разбирателство за разбирателство за сътрудничество в областта на туризма. Документът е основа за развитие на традиционно добрите двустранни отношения не само в този отрасъл, но и в другите сектори на икономиката.

По време на миналогодишната визитата в страната ни, министър Ангелкова запозна принц Ал Сауд го с предимствата на България като устойчива и целогодишна туристическа дестинация и като добра среда за инвестиции с финансова стабилност и ниските данъци.

Принцът е най-големия син на сегашния крал на арабската държава Салман бин Абдулазиз Ал Сауд и президент и председател на Борда на директорите на Комисията по туризъм и национално наследство на страната.

Коментари: 0