Португалия затваря училищата и забранява вътрешните пътувания

Мерките се предприемат с цел овладяване на заразата и ще са в сила две седмици

Португалия затваря училищата и забранява вътрешните пътувания

Снимка: Pixabay

1324 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Португалия затваря училищата и ограничава вътрешните пътувания, заяви премиерът Антонио Коста. Забраната за вътрешни пътувания и затварянето на учебните заведения ще бъде за период от две седмици, а целта е да се намали разпространението на коронавирус по време на националните празници, пише Reuters.

„Пътуването между общините ще бъде забранено от 23:00 ч. на 27 ноември до 05:00ч. на 2 декември. След това отново от 23:00 ч. на 4 декември до 05:00ч. на 9 декември. Целта е да се предотврати движение около националните празници на 1 и 8 декември”, поясни Антонио Коста.

Продължаваме да имаме много голям брой случаи, което е заплаха за нашето здраве. Трябва да упорстваме в това - не само да спрем този темп на растеж, но и да го обърнем”, добави премиерът.

По последни данни за изминалото денонощие в Португалия са установени нови 6 472 случая на заразени с COVID-19 и така общият им брой достигна 255 970.

Регистрираните смъртни случаи за съботния ден са 62 - общо от началото на пандемията до момента са 3 824.

Страната, се нарежда на седмо място в Европа по брой на кумулативните случаи на 100 000 души и на 14-то място по брой нови смъртни случаи, според данни на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията.

Подкрепи Economic.bg