Представиха флашката с най-голяма памет

Тя събира 2 терабайта информация

Представиха флашката с най-голяма памет

Снимка: Kingston Technology

Американската компания Kingston Technology представи флашката с най-голяма памет по време на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас. USB устройството събира 2TB (терабайта) информация, т.е. на него може да качите над 70 часа 4K видео.

И докато от Kingston разкриват хардуерните спецификации на продукта си, не казват нищо относно продажната цена, скоростта на трансфера на данни и местата, от които устройството може да се купи.

През 2013 г. компанията представи първата флашка с 1 ТВ памет, наречена DataTraveler HyperX Predator. В момента тя се продава в Амазон за над 1000 долара.

Говорител на Kingston е обявил, че новата 2-терабайтова DataTraveler Ultimate GT флашка ще струва около 40-45 цента на гигабайт, което за 2ТВ прави между 800 и 900 долара.

Флашката е с лъскав дизайн, корпус от цинкова сплав и според производителя е устойчива на удари. Тя има 5-годишна гаранция, съвместима е с Windows 7 (SP1) и по-нови версии на операционната система, с Mac OS v.10.9.x+, Linux v.2.6.x+ и Chrome OS.

Коментари: 0