Премахват телефонния номер от Messenger

Вижте плановете на Facebook за приложението за 2016 г.

Премахват телефонния номер от Messenger
4067 ~ 1 мин. четене

Приложението за чат на социалната мрежа Facebook обяви амбиционните си планове за тази година. Премахването на телефонния номер като концепция е едно от тях, пише TechCrunch.

През изминалата година Messenger е най-бързорастящото приложение и второто по популярност след Facebook, сочат данни на анализаторската компания Nielesen. Нараства броят на потребителите, които комуникират чрез Messenger, изпращат си снимки, видеа, интересни статии и други.

Вижте и петте основни цели за 2016, които бяха обявени от ръководителят на Messenger Дейвид Маркъс в блога на компанията:

- Премахването на телефонния номер

- Добавяне на допълнителни услуги, като поръчка на храна от ресторанти, директен контакт с компании, получаване на кратки новини и др.

Допълнително персонализиране на Messenger, или превръщането на приложението в дигитално място за изразяване на мнение и релаксиране

Развитие на изкуствен интелект

Създаване на повече забавления за потребителите, забавни картинки, GIF-ове и др. 

Към момента Messenger има 800 млн. активни потребители, като през юли те са били 700 млн., 600 през март и 500 през ноември. Това прави приложението най- бързо разрастващото се през 2015 г. 

Подкрепи Economic.bg