През февруари са изтъргувани криптовалути за 2.7 трлн. долара

Обемът на търговия е скочил със 17%, като се наблюдава консолидация в по-големите платформи

През февруари са изтъргувани криптовалути за 2.7 трлн. долара

Снимка: Unsplash

Обемът на търговията с криптовалути се покачи със 17% миналия месец след новината, че Tesla е инвестирала 1.5 млрд. долара в биткойни, предава Reuters. Общо транзакциите през февруари се оценяват на 2.7 трлн. долара, като обемите на големите борси са скочили над 35% до 2.4 трлн. долара, показва изследване на CryptoCompare. За сметка на това по-малките борси отбелязаха спад с 36% до 381 млрд. долара, което подсказва за нарастваща консолидация на търговията в по-големите платформи.

Bitcoin

Дневен рекорд бе отбелязан на 23 февруари, когато обемът на търговията скочи до 159.9 млрд. долара. Тъкмо тогава цената на биткойн нарасна с 10%.

Инвеститорите погледнаха с по-голямо доверие към крпиптовалутите, а ходовете на Tesla и Mastercard помогнаха за това цената на биткойн да надхвърли невижданите дотогава 58 300 долара. Пазарната капитализация на токена се увеличи до над 1 трлн. долара. Върховете обаче бяха последвани от спад, при който цената се срина до 43 500 долара.

Към 14:00 ч българско време днес един биткойн се търгува за 47 808 долара, сочи справка в CoinDesk.

Именно стихийните колебания в цената на криптовалутата са една от основните причини, които затрудняват използването ѝ за търговия.

Коментари: 0