Приложение изчислява цената на булката

Lobola Calculator показва колко крави трябва да даде един мъж за ръката на любимата си

Приложение изчислява цената на булката
Разработчик на софтуер в Йоханесбург е създал приложение, което изчислява стойността на жената в крави. Всеки мъж, който се чуди дали да поиска ръката на своята възлюбена, може да влезе в Lobola Calculator и да изчисли колко крави се равняват на цената на жената. Цената може да бъде обърната в паунди, евро и долари.

Приложението отчита височина, тегло, обиколка на талията, както и колко атрактивна е жената. Бъдещият младоженец трябва да въведе информация затова дали жената работи, дали е била омъжена преди и дали има деца. 

"Това е забавно приложение, с което може да се изчисли колко крави ще струва булката. То е просто, забавно и приятно за използване, така че се наслаждавайте", казва Матсаненг в увода на приложението, цитиран от Bloomberg.

Лобола е традиция, която се практикува в много части на Африка, където семейството на мъжа отива при роднините на жената, за да поиска ръката й и да преговаря за цената на булката. Обичаят символизира обединяването на двете семейства. 

Повечето потребители харесват приложението, но има и такива, които възразяват, че трябва да има повече критерии за оценка, като например готварски умения и алкохол.

Приложението очертава средните стойности на жените в различни провинции на Южна Африка. Най-скъпи са булките в Лесото и Свазиленд - 100 000 ранда (8,757 долара) или 12 крави, а най-евтини в провинция Северен Кейп, Южна Африка - 35 000 ранда или 5 крави.
Коментари: 0